Inspiraatio Kampanjat

Hiusteni näköinen minä: Kampaamokäynnin jälkeen olo on kuin kuningattarella

12.5.2022, Meri

Raila saa hiuksistaan paljon kehuja – ja syystä! Nuorempana paljon ulkonäköpaineita kokeneelle Railalle tärkeintä on, että hänen upeat, vaaleat hiuksensa ovat puhtaat ja kammatut: Hyviä tai huonoja hiuspäiviä ei ole, vaan hyvin laitetut hiukset tekevät hyvän fiiliksen päivästä huolimatta. Hiustesi näköinen sinä -kampanjaan valittu Raila rikkoo olemuksellaan kauneuden kapeaa muottia sekä näyttää itsevarmalla asenteellaan esimerkkiä meille kaikille.

Katso Railan video tai lue alta – tiedät ihan itse parhaiten, miten tahdot tarinaan uppoutua.

 

Ulkonäköpaineet ovat tuskin vieras asia yhdellekään meistä, eivät myöskään Raila Huitille, vaikka hän onkin saavuttanut iän myötä positiivisen asenteen itseensä ja omaan kauneuteensa. Railan anteeksipyytelemättömät sanat sekä ylväs olemus herättävät kunnioitusta ja halua seurata perässä, mutta täysin ilmaiseksi itsevarmuus ei ole tullut – eikä tulekaan: ”Olen kokenut paljon ulkonäköpaineita erityisesti nuorempana. Aikaisemmin oli kauhean tarkkaa, että oli oikean kokoinen, näköinen ja painoinen. Nykyään on onneksi pikkaisen vapauduttu siitä jo – ei jokaisen tarvitse olla samanlainen.” Naulan kantaan, Raila.

”Aikaisemmin oli kauhean tarkkaa, että oli oikean kokoinen, näköinen ja painoinen. Nykyään on onneksi pikkaisen vapauduttu siitä jo – ei jokaisen tarvitse olla samanlainen.”

Me kaikki olemme upeita juuri sellaisina kuin olemme, vaikka aina ei siltä tunnu. Tärkeintä on muistaa fiilistellä itseään aina kun siihen tulee mahdollisuus sekä puhua itselleen ja muille kauniisti. Railan vinkki itsetunnon kohottamiseen on yksinkertaisesti muiden kunnioittava kohtelu, joka heijastuu lopulta takaisin: ”Kohtele ihmisiä, kuten haluaisit heidän kohtelevan sinua. Paljon muuta ei tarvita. Paitsi hymy on aina tärkeä ja hyvän kampaamokäynnin jälkeen olo on kuin kuningattarella!”

Hiukset ovat naisen kruunu

Hiuksilla on valtava merkitys paitsi siihen millaisina muut meidät näkevät, myös siihen miten näemme ja koemme itsemme. Hyvä hiuspäivä näkyy paitsi hiuksissa, myös koko olemuksessa, ja samaa mieltä on myös Raila: ”Kun hiukset on hyvin, kaikki on hyvin – edes kellon ei tarvitse näkyä!” Mielestämme hiukset ovatkin ihmisen paras asuste (jopa parempi kuin kuuluisa rannekello)! Hiuksia voi muunnella lähes loputtomasti ja tehdä niistä osan omaa lookia. Railan asenne hiustenlaittoon on ihailtavan rento: aina ei tarvitse tehdä kiharoita tai monimutkaisia kampauksia, vaan usein pienikin freesaus riittää. ”Tärkeää on, että hiukset ovat puhtaat ja kammatut, kampauksella ei niin väliä,” tokaisee Raila ja jatkaa: ”Hiuksilla on itselleni tosi iso merkitys, ne todellakin ovat naisen kruunu.”

”Kun hiukset on hyvin, kaikki on hyvin – edes kellon ei tarvitse näkyä!”

Raila, kuten me kaikki, arvostaa hyvää kampaajaa ja on joutunut joskus turvautumaan myös sellaisen apuun hiuskatastrofin sattuessa: ”Kerran valkaisin itse omat hiukseni ja laitoin sen jälkeen hoitoainetta, joka teki niistä vihreät… Selvisin onneksi menemällä sen jälkeen ihan oikealle kampaajalle.” Kampaajan kriisiapu tulee lähes kaikille tutuksi jossain vaiheessa elämää, mutta voitaisiinko nyt yhdessä todeta, että hiusten vaalennus kannattaa jättää suosiolla ammattilaisille?

Kaunis tanssiessa, ja muutenkin

”Tähän ikään mennessä on jo ihan tottunut itseensä ja tykkää itsestään jo aika lailla. Jos joku muu ei minusta tykkää, niin se on hänen ongelmansa.” Wau – saako tätä asennetta jostain pullotettuna? Railan mielestä kauneusihanteet joutavat roskikseen ja jokainen ihminen on kaunis omana itsenään: ”Aira Samulin aina sanoo, että tanssiessa jokainen on kaunis, mutta minusta on kyllä muutenkin.” Raila toivoo, että jokainen voisi olla itsevarmempi ja viitata kintaalla turhaan arvostetuille kauneusihanteille. Myös me liputamme tämän puolesta!

”Tähän ikään mennessä on jo ihan tottunut itseensä ja tykkää itsestään jo aika lailla. Jos joku muu ei minusta tykkää, niin se on hänen ongelmansa.”

Raila arvostaa ihmisten monimuotoisuutta: “Maahanmuuton myötä enää ei näy pelkkää vaaleaa ja suoraa tukkaa, vaan katukuva on pullollaan erilaisia ihmisiä – ja se on hyvä!” Hän liputtaa erilaisuuden puolesta ja kannustaa myös mukavuusalueen ulkopuolelle hyppäämiseen: ”Sanon, ettei tarvitse olla sen eikä tämän näköinen, vaan sen näköinen kuin itse on. Ja irrotella saa!”

Railasta löytyy kapinahenkeä: rajoja saa ja pitää rikkoa, mutta mitään pahaa ei saa tehdä. ”Tykkään rikkoa rajoja kaikessa mahdollisessa. Rajojen rikkominen on oikeastaan jokaisen ihmisen velvollisuus nykyään,” hän toteaa. Tällaiset sanat hivelevät korviamme, sillä teemme joka päivä töitä sen eteen, että juuri sinä tuntisit olosi ihanaksi omana itsenäsi. Se vaatii kuitenkin jatkuvaa rajojen rikkomista sekä mukavuusalueen ulkopuolella toimimista. Mihinpä emme olisi valmiita sinun vuoksesi! Lue täältä lisää meistä ja arvoistamme.

Meri

Meri on kuluttajamarkkinointitiimin idearikas ja lahjakas sisältömarkkinoija, joka ei koskaan missaa deadlinea mutta yllättää luovuudellaan. Aina tyylikäs ajatustenlukija heittäytyy täysillä jokaiseen projektiin ja on jo hoitanut homman, kun muut vasta suunnittelee.