Mariska Artisti ja kirjailija

Olen Mariska, itseäni kirjoittamisella ja musiikilla viihdyttävä helsinkiläisnainen. Teen sanakakkuja ja lauleskelen, jumppaan ja venyttelen, leikin pikku kirppuni kanssa. Löysin oman juttuni parikymppisenä, kun päätin sukeltaa musiikkialalle.

Olen Mariska, itseäni kirjoittamisella ja musiikilla viihdyttävä helsinkiläisnainen. Teen sanakakkuja ja lauleskelen, jumppaan ja venyttelen, leikin pikku kirppuni kanssa. Löysin oman juttuni parikymppisenä, kun päätin sukeltaa musiikkialalle. Olen musisoinut pienen ikäni mutta artistiurani aloitin räppäämällä ja pian minua pyydettiin mukaan muihinkin projekteihin sanoittajan roolissa.

Teini-iässä päätin, että minusta tulee muusikko, julistin että sille alalle lähden, vaikka minulla ei ollut pienintäkään hajua siinä vaiheessa missä roolissa ja miten se tapahtuisi. Omaan punk-taustan. Se on ollut kulkulupani läpi elämäni, ajatus siitä, että mulla on oikeus ja lupa tehdä mitä tahdon, vaikka en ole suorittanut tutkintoja enkä hankkinut muita virallisia papereita, joissa olisi leima kertomassa, että nyt saa toimia.

Hankaluuksia, esteitä, mörköjä, niitä olen kohdannut pitkin matkaa. Useimmat niistä liittyvät itsetuntoon ja rajattomuuteen, mutta aina niistä on yli tultu. Elämä on aaltoliikettä. Onneksi lähipiiri on tukenut vaikeimpina hetkinä ja osaan minä rukoillakin. Ja useimmiten vaikeudet ovat kääntyneet voimavaraksi. Turn shit into roses, kuten sanotaan.

Kaikilla on oikeus toteuttaa itseään. Jokaisen ääni on oma, sitä on lupa käyttää, sitä pitää seurata, sille täytyy antaa mahdollisuus. Elämä on tehty elettäväksi.

– Mariska

 

Aito kauneus on itsensä löytämistä ja sen kunnioittamista. Se on harmoniaa.

Arvostan itsessäni

#1 Ahkeruus
#2 Rohkeus
#3 Sinnikkyys
#4 Herkkyys