Inspiraatio Tuotetieto

Syy rasvoittuviin hiuksiin löytyykin hiuspohjasta | Näin saat hiuksistasi puhtaat ja ilmavat

29.4.2021, Meri

Rasvoittuva hiuspohja on monesti syy hiusten latteuteen ja elottomuuteen. Kuten monet muutkin, olemme saaneet oman osamme lässähtäneistä hiuksista, joten tiedämme miten turhauttavaa se voi olla. Hiuspohjan rasvoittuminen voi johtaa myös rasvaiseen hilseeseen, joka saattaa aiheuttaa kirjaimellista päänvaivaa esimerkiksi kutisemalla tai putoilemalla hiuksista päivän mittaan. Hätä ei ole kuitenkaan tämän näköinen: Lue meidän vinkkimme hiuspohjan ongelmiin, ja unohda rasvoittuva hiuspohja! Paremmat hiuspäivät ovat edessä.

Rasvaiselle hiuspohjalle ja sen mukanaan tuomille huonoille hiuspäiville on olemassa monenlaisia syitä:

  • Hormonitoiminta
  • Ihotyyppi
  • Puutteellinen ruokavalio
  • Tulehdus
  • Tukkeutunut päänahka
  • Liian pitkä pesuväli
  • Vääränlainen shampoo

Hiuspohjan ongelmat ovat hyvin yksilöllisiä, jolloin myös hoitokeinot vaihtelevat. Tiedämme, että rakastat hoitaa kasvojasi ja hiuksiasi, mutta muista, että hiuspohjasikin kaipaa välillä rakkautta. Selvitä aina ensin, mistä omat hiusongelmasi voivat johtua ja aloita hoitaminen vasta kun syy ja oireet ovat tiedossa. Väärin toimimalla saatat jopa pahentaa oireitasi – ole siis tarkkana! Vaikka hiukset tuntuvat rasvoittuvan ennätysvauhtia, syy voikin olla hiuspohjassa.

Nyt on aika leikkiä salapoliisia ja ottaa suurennuslasi käteen. Tutki hiuspohjaasi ja ota haltuun neuvomme sen hoitoon. Koska tiedämme kuinka ikävää voi olla setviä hiuspohjan ongelmia päivästä toiseen, keräsimme sinulle rasvaisen hiuspohjan hoitovinkit samaan paikkaan. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin etsiä itsellesi sopivimmat. Rasvoittuva päänahka on pian muisto vain, ja tilalla ovat puhtaat sekä ilmavat hiukset!

 

Katso myös muut vinkkimme hiuspohjan ongelmien hoitoon:

Hiusten hyvinvointi lähtee terveestä hiuspohjasta – 5 vinkkiä hiuspohjan hoitoon

TESTI: Kutiseva, hilseilevä tai rasvoittuva päänahka? Selvitä, mitä hiuspohjasi kaipaa!

Päänahka kutiaa ja hilseilee? Eroon kuivasta hiuspohjasta näillä vinkeillä

 

Rasvoittuva hiuspohja voi johtaa tulehdukseen – ja päin vastoin

Hiuspohjan rasvoittuminen on tyypillinen päänahan ongelma, joka voi johtaa monesti tulehdukseen. Tulehdus syntyy kun hiuspohja synnyttää liikaa talia ja iholla luonnollisesti oleva hiivasieni ruokkii sillä itseään. Joillakin ihmisillä runsas talineritys on geeneissä, ja toisinaan oireet voivat alkaa esimerkiksi murrosiässä tai vasta aikuisiällä eri tekijöiden laukaisemana. Päänahan rasvoittuminen synnyttää hoitamattomana itseään toistavan kehän, joten mikäli päänahan kutina ja hilseily saisivat mielestäsi jo loppua, kannattaa aloittaa oireiden hoitaminen pikimmiten.

Hiusten päivittäinen pesu shampoolla on hyvä hoitokeino rasvaisen päänahan perushoitoon. Hiusten säännöllinen peseminen oikeilla tuotteilla paitsi auttaa tulehdukseen, se myös helpottaa oireita ja saa aikaan raikkaamman sekä ilmavamman pohjan kampauksille. Kokeile esimerkiksi Four Reasons Original Scalp Care Shampoota, joka ehkäisee rasvoittumista sekä jättää jälkeensä mentolin raikkaan tunteen. Muotoilutuotteilla tai hiusten käsittelyllä ei yleensä ole pitkäaikaista vaikutusta hilseilyyn, mutta mikäli hiuspohjasi on ärsyyntynyt ja koet esimerkiksi tuotteisiin lisätyt hajusteet hiuspohjallesi haitallisiksi, kannattaa ne ehdottomasti jättää pois. You do you, hun! Jos nimenomaan parfyymit aiheuttavat ihollasi yliherkkyyttä, kannattaa suosia hiustenlaitossa hajusteettomia muotoilutuotteita. Meidän suosikkejamme ovat Four Reasons No Nothing -sarjan Sensitive Dry Shampoo Foam ja Sensitive Strong Hairspray.

Kuinka erottaa rasvainen hilse kuivasta hilseestä?

Tunnistat rasvaisen hilseen suurista ja kellertävistä hiutaleista. Rasvaista hilsettä esiintyy yleisimmin ihoalueilla lähellä kasvoja. Kuiva hilse puolestaan on valkoista ja jopa pöllyävää. Kuiva hilse esiintyy myös isommalla alueella. Suosi rasvaisen päänahan hoidossa raikastavia ja kuorivia tuotteita. Kokeile esimerkiksi Four Reasons Original Scalp Scrub Shampoota, jonka sisältämät luomuriisirakeet sekä maitohappo kuorivat kevyesti hiuspohjaa.

 

Rasvoittuva hiuspohja rakastaa teepuuöljyä

Rasvoittuva hiuspohja rakastaa teepuuöljytuotteita! Ja kukapa ei rakastaisi? Teepuuöljy on monitoimiaine, joka rauhoittaa, hoitaa ja on kaiken lisäksi helppo käyttää eri muodoissa sekä eri tarpeisiin. Teepuuöljy luo hiuspohjaan raikkauden tunteen ja puhtaan tuoksun. Teepuuöljy on toivottua ensiapua ärtyneelle ja kutisevalle päänahalle. Tätä elvytystä varten et kuitenkaan onneksi tarvitse ensiapukurssia; rauhoittava tuote tekee kaiken puolestasi.

I’m not a regular shampoo, I’m a cool shampoo! Näin kuvailisi itseään Four Reasons Original Scalp Refreshing -teepuuöljyshampoo, joka helpottaa hiuspohjan hilseilyyn sekä kutinaan. Tuotteen sisältämä mentoli virkistää hiuspohjaa ja antaa miellyttävän, viileän tunteen. Raikas yrttien ja sitruunan tuoksu vie ajatuksesi hiusongelmien sijasta kesäisiin sitruspuutarhoihin. Tuotteen aktiiviaineet yhdessä helpottavat hiuspohjan epämiellyttäviä tuntemuksia ja luovat helpottavan tunteen. Huh!

Four Reasons Original Scalp Refreshing -teepuuöljyhoitoaine sopii käytettäväksi erityisesti rasvoittuvan hiuspohjan, rasvaisen hilseen ja hiuspohjan epäpuhtauksien hoitoon tai aina, kun tahdot hiuspohjaasi virkistävän, viileän tunteen.

 

Tukkeutunut hiuspohja – mikä avuksi?

Mikäli hiuksesi tuntuvat likaisilta heti pesun jälkeen ja et ole varma onko sinulla rasvoittuva hiuspohja vai onko kyse jostain ihan muusta, on sinulla hyvin todennäköisesti tukkeutunut hiuspohja. Tukkeutuneessa hiuspohjassa ihon pintaan on kertynyt tyypillisesti hiustuotejäämiä, likaa tai kuollutta ihosolukkoa. Nämä voivat hoitamattomina jopa tukkia hiuspohjan ihohuokosia ja aiheuttaa ärsytystä tai tulehduksia. Sinulle tämä kaikki näkyy tahmean tuntuisina ja vaikeasti muotoiltavina hiuksina sekä kutisevana päänahkana. Tämäkin vaiva kannattaa siis hoitaa suosiolla pois alta, ja antaa tilaa niille paremmille hiuspäiville.

Tiedät varmaan jo, mitä tehdä kun ihohuokosesi ovat tukkeutuneet; kuoria ja kosteuttaa. Hiusten hoito ei juurikaan tästä eroa, sillä nimenomaan kuoriva ja kosteuttava shampoo poistaa muotoilutuotteiden jäämät hiuspohjastasi. Myös syväpuhdistava shampoo on tukkeutuneen hiuspohjan ja kuivashampoon suurkuluttajan ystävä. Ota viikoittaiseen käyttöön esimerkiksi Four Reasons Original Deep Cleanse Shampoo tai Four Reasons Professional Deep Cleansing Shampoo ja viimeistele hiuspohjan hoito raikastavalla hoitovedellä, kuten Four Reasons Original Scalp Revitalizing Tonicilla. Hoitovesi on ihanan raikastava ja kosteuttava tuote, jonka teho keskittyy nimenomaan hiuspohjaan.

 

Kysy kampaajalta rasvoittuvan hiuspohjan hoidosta

Jos kuukausittainen kampaamokäyntisi lähestyy ja haluaisit tietää lisää hiuspohjan hoidosta, konsultoi rohkeasti kampaajaasi. Jos et ole vielä löytänyt luottokampaajaasi, kurkkaa kampaamohakumme! Kampaajat tietävät mitä hiuksesi ja hiuspohjasi tarvitsevat ja osaavat suositella oikeita tuotteita. Hiuspohjan ongelmia ei tarvitse hävetä – päinvastoin. Meillä kaikilla on joskus rasvaiset hiukset tai kutiseva päänahka. Onneksi oireista ei tarvitse kärsiä, kun löytää oikeat keinot omaan tarpeeseen.

 

Kaikki ei aina ole sitä miltä näyttää. Katso siis pintaa syvemmälle ja ota selvää, vaatiiko hiuspohjasi erityishoitoa hiustesi sijaan. Oikeat tuotteet ja konstit löydettyäsi edes hattu ei seiso tuuheiden hiustesi tiellä!

3.3 6 arviota
Kerro mielipiteesi

Meri

Meri on kuluttajamarkkinointitiimin idearikas ja lahjakas sisältömarkkinoija, joka ei koskaan missaa deadlinea mutta yllättää luovuudellaan. Aina tyylikäs ajatustenlukija heittäytyy täysillä jokaiseen projektiin ja on jo hoitanut homman, kun muut vasta suunnittelee.