Inspiraatio Vinkki

Vinkit pipokauteen: näin vältät katkeilevat, kuivat ja sähköiset hiukset

17.1.2024, Four Reasons

Talvi on vuoden taianomaisinta aikaa, kun maailma muuttuu jäiseksi ihmemaaksi. Todellisuudessa kuivuus, sähköisyys ja pipokausi voivat muuttaa hiukset sähköiseksi ja takkuuntuvaksi sotkuksi. Muutamalla talvivinkillä pidät hiuksesi upeina koko pipokauden ajan.

Sähköiset ja kuivat hiukset ovat yleinen talvivaiva, joka johtuu monen tekijän yhteisvaikutuksesta. Yleisimmät syyt sähäkkään hiuspäivään ovat pipojen ja huivien hankaus, kuiva sisäilma ja mekaaninen päivittäinen rasitus. Miten voit estää hiusten sähköistymistä ja edistää hiusten kosteustasapainoa talvella?

Näin vältät sähköiset hiukset

Suihkun jälkeen parasta, mitä voit hiuksillesi tehdä, on käyttää hiuksiin jätettävää hoitoainetta. Kuiva ja paksu tukka saattaa pitää hiusöljystä, jolloin Four Reasons No Nothing Sensitive Hair Oil tai luonnonkosmeettinen Nature Moisture Oil ovat hyviä vaihtoehtoja.

Helposti rasvoittuva ja hento hius hyötyy kevyemmästä hoitoaineesta, esimerkiksi:
Four Reasons No Nothing sensitive moisture mist
Four Reasons Original Moisture Mist
Four Reasons Original Repair Mist
Kiharalle hiukselle sopii Four Reasons Original Curl Mist.

Psst… Muista, että voit käyttää hiuksiin jätettäviä hoitoaineita tarvittaessa myös kuiviin hiuksiin!

Vältä hiusten turhaa harjaamista ja hiusten muotoilua kuumilla muotoiluvälineillä, jotka usein entisestään kuivattavat ja sähköistävät hiuksia. Jos sinun tarvitsee käyttää muotoiluvälineitä, muistathan hyvän lämpösuojan ennen muotoilua.

Hyviä lämpösuojasuihkevaihtoehtoja:
Four Reasons Original Heat Shield
Four Reasons Original Heat Styler
Four Reasons No Nothing Sensitive Heat Protection Spray
Four Reasons Nature Heat Protection Spray

Lisää lämpösuojista löydät blogistamme: Lämpösuojien ABC

Näin vältät liiallisen kuivumisen talvikuukausien aikana

Kuulostaa ehkä itsestään selvältä, mutta varmista riittävä kosteutus! Pidä omasta kosteustasapainostasi huolta juomalla vettä, mutta tarjoa myös hiuksille kosteutusta. Aloita hiustesi kosteuttaminen jo pesuvaiheessa ja mieti suihkukaappisi sisällön päivittämistä.

Jos olet tottunut nitisevän puhtaaksi pesevään shampoohon, vaihda kosteuttavampaan shampoo-hoitoaine-comboon. Four Reasons Original Moisture Shampoo ja Moisture Conditioner sekä Ultra Moisture Shampoo ja Ultra Moisture Conditioner -tuotteet ovat voittamattomia kosteuttajia. Luonnonkosmetiikkaa arvostaville löytyy Four Reasons Nature Moisture Shampoo ja Hydrating Conditioner, jotka huolehtivat hiusten luonnollisesta kosteustasapainosta, vahvistaa hiuksen rakennetta ja ehkäisee ulkoisia vaurioita.

Nämä tavat riistävät kosteuden hiuksistasi

Höyryävän kuuma suihku voi tuntua taivaalliselta kylmällä säällä, mutta kuuma vesi on ehdoton nounou: se kuivattaa niin ihoa, päänahkaa kuin hiuksiakin. Hiukset kannattaa mieluummin pestä haalealla vedellä. Jos rohkenet, huuhtele hiukset suihkun loppupuolella viileällä vedellä, sillä viileä vesi sulkee hiussuomuja eikä kosteus pääse haihtumaan hiuksista niin hanakasti.

Kun pakkanen kiristyy, on luonnollista haluta lämpimän ja kotoisan sisälämpötilan. Lämmin ja kuiva sisäilma voi kuitenkin viedä kosteutta hiuksistasi, jättäen ne kuiviksi ja katkeiluherkiksi. Jos lämpimän sisäilman lisäksi käytät säännöllisesti lämpötyökaluja, kaksinkertaistat vahingon.

Liian tiheä pesu väli voi viedä sekä hiuksistasi että hiuspohjastasi niiden luonnolliset öljyt, mikä johtaa kuivuuteen ja ärsytykseen. Yritä mahdollisuuksien mukaan vähentää pesukertoja ja käytä kuivashampoota pitämään hiukset raikkaina pesujen välillä. Lisää eri kuivashampoista ja niiden hyödyistä löydät blogistamme: Tee kuivashampoosta virkistävä kaveri

Ole tarkkana! Kiinnitä näihin asioihin erityistä huomiota

  • Kiinnitä huomiota millaisilla hiuksilla astut ovesta ulos! Hiukset kannattaa kuivata jollakin tavalla ennen hyytävään pakkasilmaan juoksemista, ettet romuta hiustesi kuntoa puolivahingossa. Jos menet kosteilla hiuksilla pakkaseen, vesi muuttuu jääksi, se kiteytyy ja rikkoo hiuksen rakennetta.
  • Talvella kannattaa olla erityisen tarkkana hiustenhoitotuotteiden kanssa ja etsiä tuotteiden ainesosaluetteloista kosteuttavia ainesosia.
    • Kokeile Four Reasons Original Moisture -tuotteita, jotka sisältävät kosteuttavista ja hoitavista ominaisuuksistaan tunnettua aloe veraa tai Original Ultra Moisture -tuotteita, jotka sisältävät kosteuttavaa b5-provitamiinia.

Four Reasons

Four Reasons on suomalainen kauneusalan kapinallinen. Kuljemme eturintamassa monimuotoisuuden puolesta ja puolustamme jokaisen oikeutta kauneuden kokemukseen. Inspiroimme ja voimaannutamme ihmisiä arvostamaan itseään sellaisena kuin kukin on – ihanan epätäydelllisenä – ja tarjoamme työkaluja positiivisen minäpuheen vahvistamiseen.