Tuotetieto

Pullon pohja häämöttää – Kierrätä hiustuotepakkaukset oikein

10.6.2021, Meri

Tiedäthän sen hetken kun olet suihkussa, ja shampoopullosta kuuluu puristettaessa vain säälittävä, tyhjä tuhahdus? Taitaa olla aika ostaa uusi. Kun luotettavan hiustuotteen kanssa yhdessä vietetyt viikot lähenevät loppuaan ja on aika sanoa hyvästit, tulee usein eteen kysymys: miten hävitän tyhjän purkin? Tähän ei ole yksiselitteistä vastausta, joten erittelimme sinulle eri pakkausten kierrätystavat materiaalin mukaan.

Tavoitteemme on, että kaikki muovipakkauksemme olisivat tulevaisuudessa kierrätys- ja biomuovia tai muuta ekologisempaa pakkausmateriaalia vaarantamatta tuotteiden ominaisuuksia ja käyttökokemusta. Vuoden 2020 loppuun mennessä 99 % pakkauksistamme oli tyhjänä kierrätettäviä ja 35 % kaikkien jälleenmyyntituotteidemme muovipakkauksista oli joko kierrätys- tai biomuovia. Four Reasons Original sekä Four Reasons No Nothing -sarjojen pesutuotteet on esimerkiksi valmistettu biopohjaisesta sokeriruokomuovista ja Four Reasons Original Scalp -tuotteiden kartonkipakkaukset ovat PEFC-sertifioitua kartonkia.

Valitsemme tuotteisiimme kierrätettäviä pakkausmateriaaleja ja edesautamme pakkausten kierrättämistä muun muassa pakkausmerkinnöin sekä vastuullisuusviestinnän avulla, jotta niiden hävittäminen olisi sinulle himpun verran helpompaa. Kerrataanpa vielä tässä, miten erilaiset pakkaukset kierrätetään oikein!

 

Näin pistät hyvän kiertämään kotona ja kampaamossa.

MUOVI

Muovipakkauskeräykseen voi laittaa kaikki muovipakkaukset, paitsi PVC-muovipakkaukset ja pakkaukset jotka sisältävät vaarallisen aineen jäämiä. PVC-muovipakkaukset tunnistat merkinnästä 03. Yleisesti ottaen kosmetiikkapakkaukset, kuten shampoo- ja hoitoainepullot, voi laittaa muovipakkausten keräykseen, jos materiaali on suurimmaksi osaksi muovia.

Huuhdo tai pyyhi tyhjät pakkaukset tarvittaessa puhtaaksi. Tämä onnistuu esimerkiksi sen luotettavan shampoopullon kohdalla kätevästi suihkussa, kun huomaat tuotteen olevan lopussa. Hyvä muistisääntö on, että purkki on tarpeeksi puhdas kierrätettäväksi, kun siitä ei aiheudu hajuhaittaa. Muovipakkausten korkit ja kannet kannattaa myös irrottaa, jotta pakkausten jatkojalostaminen helpottuisi.

Psst! Vuonna 2018 aloittamamme pakkausuudistuksen jälkeen siirryimme käyttämään kierrätysmuovia tai biopohjaista muovia kaikissa muovipakkauksissa, joissa mahdollista. Sekä Four Reasons No Nothing-, että Four Reasons Original -tuotesarjojen kaikki muovipakkaukset valmistetaankin nykyään sokeriruokopohjaisesta biomuovista. Sokeriruokomuovipakkaukset ovat ympäristöystävällisempiä kuin neitseellisestä, öljypohjaisesta muovista valmistetut pakkaukset sekä 100 % kierrätettäviä.

 

METALLI

Hiusvärituubit, niin kotona kuin kampaamoissa käytettävät, tulee tyhjentää täysin tuubipuristimella, jonka jälkeen ne voi laittaa pienmetallien keräykseen. Jos metallinen aerosolipullo on täysin tyhjä, eli viimeisetkin pihinät on päästetty, voi sen laittaa metallikeräykseen.

 

SEKAJÄTE

Sekajätteeseen voi laittaa kaikki vanhentuneet tuotteet, jotka eivät ole vaarallista jätettä sekä värjäykseen tai sävytykseen käytettävät muovikäsineet. Myös kaikki hiustuotteiden pumput kuuluvat sekajätteeseen niiden sisältämän metallijousen vuoksi. Jos haluat lajitella pumput tarkemmin, poista pienmetallikeräykseen kuuluva metallijousi ja laita pumppu muovinkeräykseen.

 

KARTONKI

Kartonkipakkaukset, kuten esimerkiksi Four Reasons Original Scalp -tuotteiden pahvikotelot, pakkauspahvit ja ruskean paperin, voi laittaa kartonkikeräykseen (tai yleensä myös poltettavaksi). Litistä pakkaukset ja pakkaa ne sisäkkäin, jotta vältät keräysastian nopean täyttymisen, lopulta pursuamisen ja jatkuvan jätekatoksella ravaamisen. Tiedämme – se on ikävää.

Psst! Pyrimme minimoimaan toiminnastamme aiheutuvan muovijätteen määrän tuotepakkausten lisäksi myös muun toimintamme kohdalla. Siksi vaihdoimme esimerkiksi myyntieräpakkauksemme muovisesta kutistekalvosta kierrätyspahvista valmistettuun laatikkoon. Myös tuotteiden lähetyksissä käytettävät pahvilaatikot ovat 75 % kierrätyspahvia ja pakkausteippi kierrätyspaperia.

 

PAPERI

Paperinkeräykseen voi laittaa pakkauslistat, kampanjamainokset, asiakaslehdet ja muun paperitavaran.

 

VAARALLINEN JÄTE

Jos pakkaus ei ole aivan tyhjä, on sen oikea paikka tuotteesta riippuen sekajätekeräys tai vaarallisen jätteen keräys (entinen ongelmajäte). Keräykseen ei saa laittaa vaarallisten aineiden jäämiä, kuten kemikaaleja sisältäviä pakkauksia. Toimita siis vaaralliset jätteet omaan keräykseen. Voit hakea sinua lähimmän vaarallisen jätteen keräyspaikan täältä: www.kierratys.info.

Vaarallista jätettä (ongelmajätettä) ovat muun muassa permanentti- ja väriaineet sekä tuotetta vielä sisältävät aerosolipullot, kuten hiuskiinnepullot. Nestemäinen hiusväri on vaarallista jätettä, kuivunut hiusväri sekajätettä. Akut ja paristot kuuluvat myös vaarallisen jätteen keräykseen.

 

Jos haluat tietää lisää pakkauksistamme tai vastuullisuustoimenpiteistämme, kurkkaa vuoden 2020 vastuullisuusraporttimme!

4.3 3 arviota
Kerro mielipiteesi

Meri

Meri on kuluttajamarkkinointitiimin idearikas ja lahjakas sisältömarkkinoija, joka ei koskaan missaa deadlinea mutta yllättää luovuudellaan. Aina tyylikäs ajatustenlukija heittäytyy täysillä jokaiseen projektiin ja on jo hoitanut homman, kun muut vasta suunnittelee.

Tilaa ilmoitukset
Ilmoita minulle
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit