Uutiset

Four Reasons Originalin matka suunnittelupöydältä kylpyhuoneeseen

16.12.2020, Four Reasons Original

Kun tulee tiettyyn ikään, alkaa väkisinkin miettiä, mikä on kaiken tämän tarkoitus. Minulle se tapahtui hiljattain. Kysyin itseltäni, mitä aion jättää jälkeeni tähän maailmaan. Päätin tutustua itseeni syvällisemmin ja aloittaa matkan kohti pysyvää muutosta.

Tiedä, mitä haluat.

Jokin aika sitten tajusin, että on aika alkaa ottaa enemmän vastuuta – ei pelkästään itsestäni, vaan myös muista. Ennen saattoi riittää, että sain jutuillani hymyn ihmisten huulille ja joskus jonkun jopa nauramaan ääneen, mutta tällä kertaa tahdoin enemmän.

Keräsin yhteen unelmatiimin: tuoteasiantuntijamme Pian, kemistimme Sadun ja ostajamme Einen. Päätimme yhdessä, että jatkossa suusta menee alas pelkkää priimaa. Ei mitään eläinperäistä, vain vegaanista. Enemmän laadukkaita raaka-aineita, vähemmän mitään turhaa.

Olet mitä syöt.

Muutos lähtee sisältä, kuten kemistimme Satu Kruus ja tuotekehittäjämme Pia Nurmi jaksavat aina muistuttaa. Siksi heidän kriteerinsä uusille raaka-aineille olivat tiukat: kaiken tuli olla vegaanista, mieluiten lähellä tuotettua ja ennen kaikkea tehokasta.

Pian Four Reasons -studiolta löytyi purkkitolkulla erilaisia sekoituksia, joita testailtiin ja haisteltiin koko perheen voimin kapellimestari Pian johdolla. Studiolla riitti vilinää, kun aineita levitettiin, hierottiin ja suihkutettiin kaikenlaisiin hiuksiin – jokaisen hiuslakan, shampoon, hoitosuihkeen ja vahan tuli olla käytännön tilanteessa toimivaksi todettu. Koostumus, viskositeetti, tuoksu, vaahtoavuus: tavoitteena tuote, johon ei voi olla rakastumatta.

Tukka hyvin, kaikki hyvin.

Se joka väittää, ettei ulkonäöllä ole väliä, ei tainnut nähdä tyyliäni 90-luvulla. Onneksi minun ei enää tarvitse huolehtia ulkonäöstäni yksin!

Ostaja Eine Piirainen vastaa yhdessä Pia Nurmen kanssa pulloissani käytetyistä materiaaleista, jotka nyt muutoksen koittaessa menevät kerralla kaikki uusiksi. Vanhojen materiaalien tilalle on hankittu uusinta uutta: biopohjaista, kierrätettävää sokeriruokomuovia, jota valmistuu sokerituotannon sivutuotteena. Pienempi hiilijalanjälki, kyllä kiitos!

Tyylimuutoksessa avukseni riensivät Pentagon Designin suunnittelija Pia Thurman ja pari läheisintä perheenjäsentäni. Tekstisuunnittelijamme Mira Suurnäkki ja visuaalisesta ilmeestä vastaava Veikko Kastemaa ovat vähän samanlaisia sekopäitä kuin minäkin, joten tunteideni sanoitus ja kuvitus onnistuu heiltä hyvin.

Pia piirsi kymmeniä eri vaihtoehtoja, joiden joukosta valitsimme uuden tyylin. Törmäsimme designiin, joka herätti meissä kaikissa vahvan tunteen: ”Tämä se on.”

 

 

Ensin työ, sitten huvi.

Olen päässyt seuraamaan työtä pelkäämättömien suomalaisten uurastusta läheltä jo pienestä pitäen. Synnyinpaikallani Vantaalla työskentelee päivittäin kymmenittäin henkilöitä varmistamassa, että kaltaiseni näkevät päivänvalon. On kemistejä, laborantteja, laitoshuoltajia, materiaalivastaavia ja tuotantotyöntekijöitä, joista jokaisen työpanos on tärkeä.

Laboranttiystäväni Jesse Valkila auttoi minua pysymään valitsemallani polulla tekemällä jatkuvia testauksia koko projektin ajan. Hän nappasi näytteitä, tutki niiden pH-arvon ja viskositeetin, tarkasti raaka-aineet ja laittoi minut lämpökaappiin mikrobitarkastukseen. Kuulostaa järeän luokan terveystarkastukselta, mutta mitäpä sitä ei oman ja muiden hyvinvoinnin eteen tekisi.

Kun tunsin olevani valmis, Osazee Agbonogieva ja Joni Kuronen kollegoineen kiersivät minulle ja sisaruksilleni vielä korkit päähän ja pakkasivat meidät matkaan. Kuljimme juhlallisesti linjastolla, joka pyörii 100 % uusiutuvalla energialla, ja lähdimme maailmalle suomalaisten käsien kautta. Voin käsi sydämellä sanoa, että tunsin sillä hetkellä suurta ylpeyttä juuristani.

 

 

Kohti ääretöntä ja sen yli!

Kaikkien näiden vuosien jälkeen koen, että minulla on valtavasti annettavaa ympärilläni oleville ihmisille. Olen löytänyt elämälleni tarkoituksen: haluan tehdä huonoista hiuspäivistäsi hyviä ja niistä hyvistä entistäkin parempia. Tahdon päästä jokaiseen kotiin ja kampaamoon tekemään arjen hiusrutiineista helpompia ja hauskempia. Missioni toteuttamisessa minua vie eteenpäin perheeni: 48 intohimoista myynnin, markkinoinnin, koulutuksen ja logistiikan ammattilaista.

Olisi ihanaa saada sinut mukaan tälle matkalle. Odotamme jo varastolla logistiikkapäällikkö Petri Koskisen kanssa, että vihdoin kuulisimme sinusta. En malta odottaa yhteisiä seikkailujamme ja kaikkea sitä, mitä tulemme yhdessä saavuttamaan.

💜: Original

 

 

Four Reasons Original

Ajattelin muistuttaa, että olet U-P-E-A. Pysythän aina siinä just noin – laula täyttä kurkkua, piirrä mahamakkaroille naama, syö leivoksia kylvyssä, vedä pikkarit hiuspannaksi, tee pieniä voitontansseja. BTW, nimeni on Original. Saatan ensitapaamisella vaikuttaa herttaiselta, mutta kun suihkuverho sulkeutuu, sekoilu alkaa. Tässä elämässä minulla on oikeastaan vain yksi tavoite: tehdä huonoista hiuspäivistäsi hyviä ja niistä hyvistä paljon parempia.